søndag den 21. februar 2010

Klimaforskning e-mails

Peter Watts skriver om den seneste klimaforandringer e-mail videregivelse kontroverser (noteret på BoingBoing):
Videnskaben ikke arbejde på trods af videnskabsfolk, der æsler. Science værker, i det mindste et vist omfang, fordi forskerne er æsler. Skænderier og bagholdsangreb er væsentlige elementer i processen. Har ikke nogen af disse gutter nogensinde hørt om \ "peer review \"? ... Sådan fungerer videnskaben. Det er ikke en hippie kærlighed-in, det er rugby. Min kommentar:
Peter Watts indebærer, at skænderier og bagholdsangreb i den seneste e-mail oplysninger er en god ting.

Men videnskaben normalt fungerer bedre end dette. Selv om det er rigtigt, at alle forskere sladder og klager over peer review, videnskab er som regel mere samarbejdsvillig end rugby. Rugby er et nulsumsspil. Videnskab er normalt en positiv sum spil, hvor hvert hold opdagelse fremskridt, at holdet har interesse i at deltage, og den kollektive interesse i alle konkurrerende hold i en del.

Der et par grunde til, at klimaforsker's e-mails viste flere skænderier og bagholdsangreb end sædvanligt. Klimaforskning er mere sammenflettet med partisan-politik end de fleste videnskab er, og fremtiden for civilisation er på spil. Jeg tror, at disse folk spiller en grovere boldspil, end forskerne normalt spiller.

I modsætning til Peter Watts, set i bakspejlet tror jeg, de ville alle have scoret bedre, hvis de havde spillet en mere kræsent ædle spil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.