onsdag den 17. november 2010

Gammelt moeder nyt i digitale kloeft

I Sheffield carehome beboere er kærlige touchscreen-teknologi

Bredbånds-tog er fuld fart frem i øjeblikket, eftersom superhurtige tjenester er rullet ud over hele landet, men som vi går ind i en ny generation af den digitale tidsalder, hvorfor mange af den ældre generation stadig nægter at klatre om bord?

Der er 9,2 mio (18%) voksne, der aldrig har brugt internettet og 27%, der ikke har adgang til internettet derhjemme.

Og alder synes at være den største faktor. Ifølge ONS tal har 99% af aldersgruppen 16-24 brugt internettet, faldt til kun 40% af aldersgruppen 65 år eller derover.

Velgørenhed Alder UK er så bekymret over, at det advarede om, at medmindre der kunne gøres mere for at hjælpe ældre mennesker får online \ "der er alvorlig bekymring for, at de ville blive mere og mere marginaliserede medlemmer af samfundet \".

Pengesager

Næste uge er den årlige Få Online uge, hvor aktivister forsøger at overtale flere mennesker til at melde sig til på nettet.

Ældre mennesker op og ned i landet, vil blive behandlet til te, kiks og en quickfire lektion i alle ting digital.

I år er det planen at få 80.000 online i løbet af ugen.

The Post Office vil også køre begivenheder op og ned i landet for at hjælpe kunderne får bugt med teknologi, mens den digitale Champion, Martha Lane Fox, vil være i Bridlington, Yorkshire, forsøger at overtale hele byen for at komme online.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.