lørdag den 7. marts 2009

opgive vin, franske regering siger ......

 Vin1

I Midt af vinteren dysterhed, præsident Sarkozy's administration har valgt dette øjeblik til at fortælle sine folk til at holde op med at drikke vin. Du er retsmødet højre. Sundhedsministeriet har udstedt regler for at reducere risikoen for kræft og en af de vigtigste er aldrig drikker alkohol.

"Forbruget af alkohol, og især vin, er afskrækket ," siger retningslinjer, der er hentet fra resultaterne af National Cancer Institute (INCA). Et enkelt glas vin per dag vil øge din chance for cancersygdomme med op til 168 procent, det siger.

ikke overraskende, at vinproducenter ser rødt. Glem dem 1980'erne resultaterne, at anti-oxidanter i vin var godt for dit helbred . "Små daglige doser af alkohol er de mest skadelige. Der er ikke noget beløb, uanset hvor lille, hvilket er godt for dig , "sagde Dominique Maraninchi, INCA's præsident.

Selvfølgelig er dette ikke nyt. Eksperter rundt omkring i verden har været at fortælle folk til at gå tør, hvis de ønsker at forblive raske. Men det er skuffende, når myndighederne i Frankrig, et land, hvor vinen er en del af livet og den nationale kulturarv, beslutte, at det er tid for alle at komme med på vognen.

glædeligt-illustreret ministerium brochure gør barsk læsning. Af hensyn til forebyggelse, INCA samles hundredvis af internationale undersøgelser og sammenfattes forholdet mellem kræfttyper med mad, drikke og livsstil. Som du kan gætte, bortset fra vin, de farlige ting er rødt kød, charcuterie , salt og så videre. Straffene som dette ikke gør meget for appetit: " Risikoen for colon-rektal kræft stiger med 29 procent per 100 gram del af rødt kød per dag og 21 procent per 50 gram portion charcuterie . "

overfiskes vægt øger risikoen for visse former for kræft. Ud over at spise en varieret kost, ministeriet fortæller os at foretage 30 minutter energisk motion mindst fem dage om ugen.

Alkohol letter kræft i mund, strubehoved, spiserør, colon-rektum, og bryst, siger retningslinjer. " �rsagen er først og fremmest at omdanne ethanol i alkohol til acetaldehyd, som skader DNA i sunde celler. "

vinproducenter ringer fejl, beskyldte" ayatollahs "af sundhed lobby for at forsøge at dræbe en af de glories af nationen. De er bemærke de mistænkelige tilfælde, at Frankrig nu har sin første tee-total præsident. Nicolas Sarkozy sips mineralvand og appelsinsaft, når alle omkring ham der banker tilbage Champagne og Bourgogne (Carla Bruni, hans hustru, er ikke så afholdende og både hun og Sarko er rygere). "Denne forfølgelse af vin er at standse ," sagde den almindelige sammenslutning af vinproducenter. De avlere sige, at de videnskabelige beviser er selvmodsigende, og de peger på en World WHO undersøgelse, som konstaterede, at et moderat forbrug haft en præventiv virkning mod kræft.

Xavier de Volontat, formand for producenternes sammenslutning i den sydvestlige Languedoc området, fortalte os over telefonen i dag: " ekstremister må ikke få lov til at tage forbrugerne som gidsler ... Vin forbrug er faldet med 50 procent i løbet af de sidste 20 år i Frankrig, men kræft er steget. Du må indrømme, det er et paradoks. "

" Vi har aldrig sagt, at alkohol er ikke farlige for sundheden, " de Volontat sagde ." Vi give rådgivning på vores internetsider og ved offentlige arrangementer. Vi er for ansvarlig, fornuftig og moderat forbrug. .. Det er ikke i vores interesse at se vores forbrugere dør af kræft eller i biluheld. "

Jeg vil gerne tro, hr. de Volontat og hans kolleger avlere. Det er svært at forestille sig et godt måltid i Frankrig uden vin (hvis du ikke arbejder, kørsel eller lodstjeneste fly bagefter). Men jeg husker rapportering lignende defensive argumenter fra tobaksindustrien, når de kæmpede kræft fordringer i 1980'erne.

erkendelse af, at franskmændene er ikke super-menneskelige, ministeriet siger, at hvis du er ude af stand til at stoppe helt, det vigtigste er at drikke kun lejlighedsvis. Det er ønsketænkning, formoder jeg, at forestille sig, at måske en ekstra dosis af mit daglige øvelse vil annullere skader fra den daglige vin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.